Förbered för visning

När det är dags att sälja sin bostad är det några saker man bör tänka på inför fotograferingen och visningen. Med hjälp av några enkla trick så kan man se till att intresset ökar och att man gör det man kan för att sälja lägenheten eller huset till det absolut bästa priset som är möjligt.

Förbered för visningSmå saker kan göra stor skillnad för det första intrycket som man som köpare får när man besöker en potentiell bostad. Mäklare brukar därför rekommendera att säljaren investerar lite tid och pengar på att kunna visa lägenheten från dess allra bästa sida. Dessa ansträngningar brukar betala sig i form av ett högre försäljningspris.

Vikten av fräscha ytskikt

Att göra en snabb uppfräschning eller renovering av ytskikt som visar upp slitage. Det brukar till exempel löna sig att slipa upp eventuella trägolv om det skulle behövas. Detsamma gäller väggarna- att måla om kan göra en otroligt stor skillnad. Bestämmer man sig för att göra detta skall man dock hålla sig till ljusa neutrala färger eftersom detta är något som faller allra mest i smaken. Ljus något som är väldigt viktigt i vårt land där det är mycket mörkt under stora delar av året, så allt som gör att bostaden upplevs som ljusare är mycket bra. Tänk dock på att försöka hålla samma standard genomgående genom hela bostaden. Om ett rum eller område är mycket fräschare än andra så kommer det onekligen att dra spekulanternas ögon till de mer slitna områdena.

Se till att det är rent och snyggt

Förbered för visningEn av de allra viktigaste faktorerna är naturligtvis att bostaden är städad- och det skall vara en riktigt noggrann och perfekt genomförd städning. Lämna inget åt slumpen utan se till att lägenheten är skinande ren. Vill man inte städa själv är det ofta en god idé att ta in en professionell städfirma för att fixa städningen. Förutom renhet är det också viktigt att man rensar undan så mycket saker som möjligt. Se till att bostaden är så strukturerad och avskalad som möjligt. Spekulanter tycker inte om när det är allt för mycket personliga saker i en bostad. Istället skall man försöka förmedla att bostaden har potential att bli en trevlig bostad åt köparen och lämna den så pass neutral att köparna kan se sig själva i bostaden. Under själva visningen bör man tända alla lampor som finns, kanske till och med tända stearinljus för att höja atmosfären i bostaden.